tiistai 24. kesäkuuta 2014

Vuosi ♥





  1. Kaikki alkoi siitä, kun vuosi sitten pyöräilin entisen kaverini kanssa maantietä pitkin, ja huomasimme laitumen - laitumella laidunsi hevosia. Katsoimme tieltä hetken tarhaa ja mietimme uskallammeko mennä lähemmäksi. Kävimme katsomassa poneja aika monena päivänä ennen kuin hevosten omistaja sattui olemaan kotona. Kun hän vihdoin sattui olemaan kotona kysyimme saisimmeko käydä tallissa katsomassa hevosia hän vastasi että totta kai ja menimmekin talliin. Kohta menimme sanomaan hänelle että ovatpa nuo hevoset kauniita. Sen jälkeen  kysyimme, voiko niitä alkaa hoitamaan, ja minkälaisia ne ovat ratsastaa, hoitaa jne. Selvisi, että Tintturalla ei ollut ikinä ennen ratsastettu eikä sitä oltu käsitelty kovin paljon.

Tinttura ennen kun aloin hoitamaan sitä



Alkuaikoina Tinttura ei osannut mitään, jos painoit pohkeet kylkiin, poni alkoi vaan pakittaa tai pukitteli... Kun sain opetettua perusavut, yritettiin ylittää puomeja, mutta vain kolistelemalla päästiin niistäkin yli. Pikkuhiljaa kun puomit alkoi sujua, laitettiin korotettiin puomeja vähän kerrallaan. Siitä se lähti, ponikin huomasi, että esteiden ylitys on hauskaa ja isommilla loikillakin pikkuesteet ylitettiin. Koko ajan on vähän korotettu esteitä.
Eka hoitokerta


Tintturan koulutus. Olen itse opettanut ponille kaikki pohje- ja ohjasavuista hyppäämiseen, tällä hetkellä se hallitsee pohkeenväistöt, taivutukset, etuosakäännöksen, muodossa menemisen, nätisti menemisen, pidätteiden kuuntelemisen, avotaivutuksen, ja ponihan hyppää ratsastaja selässä 90cm. Ponihan osaa muutaman tempunkin, mm. pystyynnousu, kaivaminen, "irvistys", seuraaminen, väistöt maastakäsin... Tintturalla on persoonallinen luonne ja suuri sydän! :*









Vuosi on tullut täyteen meidän yhteistä taivalta, toivottavasti se jatkuu vielä pitkään. Vaikka Tinttura on opetellut itse vasta ratsun hommia, niin siltikin poni on opettanut minua enemmän kuin minä sitä. :* Harva olisi varmaan näin nuorena ottanut vastuulleen ponin koulutuksen tai jatkanut sitä. Poni oli niin vaikea ratsastaa ja ylipäätensäkkin käsitellä. Kukaan muu ei olisi varmaan saanut tuollaista luottamusta poniin. Ensikerran kun näin sen tajusin heti että tuossa ponissa on sitä jotain, mutta en ikinä olisi voinut kuvitella että se tulisi hyppäämään noin korkeaa tai menemään tuollaisia koululiikkeitä. Olen itse oppinut ne liikkeet tuon ponin kanssa vasta sujuvasti. En ollut ikinä meennyt edes etuosakäännöksiä tai laukkaväistöjä mutta tuo poni opetti minua vaikka hän itsekkin vasta sitä opetteli.








Joskus tuon ponin kanssa on epäonnistumisia koettu mutta niistä on kyllä aina selvitty. Ponin luottamus niin sillä minua kohtaan kuin minulla sitäkin kohtaan on kyllä kasvanut aluksi Tintturan omistaja sanoi että ei tiedä uskaltaako antaa näin pinikokoiselle sitä hoidettavaksi että sillä on tapana purra yms mutta nyt hän välillä katsoo meitä niinkuin olisimme sama olento joka tekee ihan huomaamattomilla asioilla ihan täydellisiä liikkeitä poni seuraa minua kuin koira. Sillä luottamuksen määrällä tuohon poniin ei ole rajaa poni tekee melkein ajatuksessa minulla työt mutta jos laitan jonkun muun selkään niin ei poni ei kyllä tee mitään.




En voi sanoin kuvailla kuinka tärkee tuo poni on ja mitä kaikkee oon sen kaa oppinu ja kokenu. Toivon ja tiedän että yhteinen taipaleemme ei pääty vielä pitkään aikaan ♥
~Joka päivä kaiken aikaa
mietin onko tämä totta ollenkaan
että kanssas tätä taikaa rakkauden me koetaan
että kantaa oikeasti
Tämä tunne aina päivään huomiseen
ja taas hetken ihanasti
tunnen sydämeni lentoon lähteneen

Tahdon oikeesti olla sinun
enkä vain leikisti rakastaa
Kanssas oikeesti kokea kaiken
mikä ollut on unelmaa
Tahdon syliisi painaa pääni
Tahdon lämpöösi nukahtaa
Olla kanssasi oikeesti onnellinen
Sua oikeesti rakastaa

9 kommenttia:

  1. Ootte ihana pari timtturan kans<3 Oon onnellinen sun puolesta että löysit tintturan. Ootte parhaita<3 -Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oonitekki kyllä onnellinen että mulla on se ja sut ♥ Tinttura on vaan paras :*

      Poista
  2. Nyt on banneri valmis! Voit varmaan tallentaa sen banneripajasta tai sitten voin lähettää säpöön!

    VastaaPoista
  3. Oi oi oi sun banneri on upee!!! *-*

    VastaaPoista
  4. Yhdessäkään kuvassa koko blogisassi ei näy, että Tinttura menisi pyöreänä. Onkohan tuo väite siis totta? :) En tarkoita mitenkään pahalla:)

    VastaaPoista
  5. Ei se ehkä näytä, mutta pyöreänä se menee. Se ei mene ehkä niin paljoaa kuin muut mutta meneepä kumminkin. Ja sitten joskus menee enempi joskus vähempi. :)

    VastaaPoista
  6. Oot kehittyny ton poninkaa ihan huimasti. Onneksi on joku joka huolehti siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan tuon kanssa jo jonkun verran kehittynyt itekki :) No just mietin et minkälainen se olis jo kukaa ei hoitas sitä :/

      Poista